Opublikowano

Szafy chłodnicze oraz ich zalety

Przeznaczone do przechowywania żywności sprzęty zostały wyposażone w nowoczesne urządzenia i dlatego spełniają najwyższe standardy. Specjalne czujniki pozwalają na kontrolowanie temperatury i wilgotności, co w tym ostatnim przypadku ma szczególne znaczenie, gdy są przechowywane ciasta.

Urządzenia do przechowywania produktów spożywczych a ich rodzaje

Szafy chłodnicze mogą być całkowicie zasłonięte, przeszklone, ekspozycyjne, jednodrzwiowe bądź dwudrzwiowe, co jest wyznacznikiem ich przeznaczenia. Zostały wyprodukowane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. To dzięki niej są wyjątkowo trwałe i dlatego doskonale sprawdzą się we wszystkich lokalach gastronomicznych, niezależnie od ich wielkości.

Charakterystyczną cechą szaf chłodniczych jest ich różnorodność i bogate wzornictwo. Ich rodzaj zależy przede wszystkim od typu i przeznaczenia. Przechowywane w nich produkty zawsze wyglądają atrakcyjnie i świeżo.

Jakimi cechami wyróżniają się rządzenia przeznaczone do przechowywania i eksponowania żywności?

Do najważniejszych zalet szaf chłodniczych można zaliczyć, takie walory jak:

• Odporność na uszkodzenia mechaniczne,
• Wysoką jakość, która jest wynikiem użycia do produkcji najlepszych pod względem gatunku materiałów,
• Wytrzymałość,
• Odporność na zarysowania oraz działanie innych niepożądanych czynników zewnętrznych,
• Dokładanie starań, żeby były funkcjonalne i spełniały swoją użytkową rolę.